400 Jaar officiële betrekkingen

Turkije-Nederland en 50 jaar Turkse migratie

Er zijn vele boeken verschenen over de relatie tussen Nederland en Turkije. Door onderzoek, met name in de literatuur en archieven tot wel 1000 jaar geleden, zijn wij in staat u deze relatie te tonen door middel van interviews, quoten, foto’s en diverse documenten.

 

De officiële relatie tussen Nederland en Turkije welke begon in 1612 viert nu in 2012 haar 400ste verjaardag. Gedetailleerde informatie hieromtrent maar ook over de migratie van Turkije naar Nederland die 50 jaar geleden op gang kwam zal aan bod komen.

 

Het is van groot belang dat mensen kennis hebben van de geschiedenis van het land waarin ze leven. Deze kennis helpt mensen de hedendaagse situatie beter te begrijpen en de mensen die in het land leven beter te kennen.

 

Netzo belangrijk is de kennis over migratie, die ooit als gastarbeider in Nederland kwam en hun geboorteland. Met dit boek willen wij de Nederlandse Turken en de Nederlanders kennis laten maken met Turkije en Nederland.

 

Sommige delen van het boek zijn alleen in het Nederlands of in het Turks. Stukken die wellicht minder interessant zijn voor de Nederlandse of de Turkse lezer zijn iet vertaald. Helaas was dit onvermijdelijk op pagina’s te winnen.

Auteur: Ílhan Karaçay

Assistent samensteller: Şenol Ocaklı

Grafisch vormgeving: Bülent Yiǧittop

Uitgever: Stichting Dunya

Drukwerk: Milsan, Istanbul

Opdrachtgever/copyright: Turks Museum Nederland, Den Haag

ISBN: 9789090270791

Publicatiejaar: 2014

Te bestellen via: www.ilhankaracay.nl

www.400jaarvriendschap.nl

Zanzibarstraat 57, 1339 RP Almere