Kaart van Leiden uit 1649

Kaart van Leiden uit 1675

Stadswandeling

Stadswandeling naar de Ottomaans, Turks en Islamitische sporen in Leiden

Leiden is een prachtige historische stad. Langzaam maar zeker dringt dat besef bij meer mensen door. De historische binnenstad is de grootste van Nederland na die van Amsterdam. De structuur van de binnenstad is nog vrijwel dezelfde als driehonderd jaar geleden. Alleen in Amsterdam en Maastricht vindt u meer monumenten, maar nergens staan ze zo dicht bij elkaar. Daarbij telt Leiden ook nog eens een indrukwekkend aantal musea. Deze levendige stad is net een driedimensionaal geschiedenisboek. Er zijn talloze verhalen over te vertellen en bijna elk stukje Nederlandse geschiedenis wordt concreet in Leiden.

Wij hebben een speciale wandeling in elkaar gezet over de relatie tussen Leiden, Turkije en Arabisch Islamitisch erfgoed.

Bij een wandeling door oud Leiden met Cor Smit is de klant koning. Natuurlijk heeft hij een aantal ‘standaard’-wandelingen in zijn achterzak, maar graag overlegt hij met u om te horen of u nog bijzondere wensen heeft. Een wandeling duurt minimaal anderhalf uur, maar ook dagarrangementen zijn mogelijk.

Wilt u met uw familie, uw collega’s, de vereniging, uw congresbezoekers, leerlingen of wie dan ook, Leiden zien, neem dan contact op en vraag een prijsopgave.
Email: info@corsmithistoricus.nl of info@turksarchief.nl

Zelf de wandeling doen?

Route stadswandeling Turks Erfgoed